Shopping Cart

You have 0 items

Floare ROZ de cires

Posted by editor on mai 08, 2016  /   Posted in Anotimpuri si Sentimente in Culori

Primavara infloreste si ciresul ornamental sau ciresul roz japonez

Copaci infloriti pe Trandafirilor

Florile de cires simbolizeaza fertilitatea, fericirea si sarbatoarea. In Japonia, ele sunt considerate drept flori nationale si intruchipeaza frumusetea, politetea/curtoazia si modestia. Chinezii le considera un puternic simbol al puterii. Desi, pentru ei, florile de cires reprezinta, in mod traditional, frumusetea si sexualitatea feminina, ele sunt asociate si cu ideea puterii sau dominarii femeii. In cadrul limbajului chinezesc al florilor, florile de cires sunt adesea un simbol al dragostei.

Odata cu echinoxul de primavara si marirea imperceptibila dar fatidica a zilelor, frigul iernii isi pierde vigoarea iar razele soarelui mangaie pomii, indemnandu-i sa-si dea la iveala gingasele , imaculatele flori. Dupa o vreme , ca o incoronare a primaverii, florile de cires explodeaza in nuante stralucitoare de roz si alb-roziu. In aceasta perioada, Japonia devine “tara florilor de cires”.

Emblema si obiect de mandrie nationala in Japonia, florile de cires, numite “sakura” (in limbajul kanji japonez) sau “hiragama” (in limba japoneza) , sunt slavite si onorate ca reprezentari ale primaverii si frumusetii.

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*