Shopping Cart

You have 0 items

Marturia de la nunta sau botez

Posted by editor on mai 28, 2016  /   Posted in Decoruri de poveste

Nu se poate stabili, cu certitudine, cand a aparut acest obicei, insa traditia spune ca mici atentii, (precum “bombonierele” ce contineau cuburi de zahar), erau folosite inca din Evul Mediu, de catre familiile instarite pentru a fi oferite prietenilor in semn de recunostinta pentru sprijinul si sustinerea lor. Celor ce nu puteau a ajunge la eveniment, din diverse cauze, dar oferisera la randul lor un cadou, li se trimiteau marturiile acasa. Asadar, marturiile pot fi considerate, simbolic, atat “multumiri”, cat si suveniruri de la petrecerea la care ati participat. Cu timpul pretul zaharului a scazut, devenind accesibil si pentru intreaga populatie. Astfel, initialele cuburile de zahar au fost inlocuite cu migdale puse in cutiute sau saculeti din materiale fine.

In prezent marturiile, ori pentru nunta, ori pentru botez, pot si alese in functie de cultura, personalitate, tema evenimentului, si se pot personaliza asa cum doriti. Puteti alege dintr-o larga gama de tot felul de accesorii: saculeti de organza cu bombonele, borcanase cu miere, decorate in fel si chip, lumanari, rame foto sau diverse obiecte de cristal, suporti in forma de miri cu dubla intrebuintare (initial folosit pentru numar de masa, iar mai apoi ca suport de poza pentru invitati), petale de sapun, magneti sau obiecte handmade, in functie de dorinte, preferinte, tematica ….dar si de bugetul d-voastra.

MARTURIA la o nunta sau botez reprezinta o AMINTIRE frumoasa pe care invitatii o primesc pentru ca au fost prezenti in acele clipe minunate alaturi de voi.

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*