Shopping Cart

You have 0 items

IUBIRE de FEBRUARIE

Posted by editor on februarie 21, 2015  /   Posted in Sezon de dragoste

Luna Februarie – LUNA DE IUBIRE

FEBRUARIE fără îndoială este luna îndrăgostiţilor, românii fiind totodată şi norocoşi pentru că au ocazia să sărbătorească ziua iubirii de 2 ori, şi anume pe 14 şi 24 februarie, de Valentine’s Day, respectiv Dragobete.

DRAGOBETELE FATA IN FATA CU VALENTINE’S DAY

La romani, se spune ca cei care se intalnesc de Dragobete se vor iubi tot anul, precum si pasarile se “logodesc” in acest inceput de primavara. Se pare ca in unele parti ale tarii Dragobetele era sarbatorit pe 1 martie, tocmai pentru ca aceasta figura mitologica era crezuta a fi vestitorul primaverii.
In traditia catolica, una din legendele care circula pe seama Sfantului Valentin spune ca acesta a fost un roman care a fost martirizat pentru ca a refuzat sa renunte la crestinism, iar inainte de a muri i-a lasat un mesaj intitulat “From Your Valentine” fetei temnicerului sau. Astfel, el a devenit patronul indragostitilor de peste tot.

Ziua de Valentine’s day se sărbătoreşte în mai multe ţări ale lumii în timp ce Dragobetele se sărbătoreşte doar în România. Facand aceasta mica paralela, cea mai usoara concluzie la care putem ajunge este ca sarbatoarea Sfantului Valentin este si mai romantica decat rusticul Dragobete!

Dar, indiferent de luna sau anotimp, important este, zic, eu, sa ne declaram dragostea si iubirea…si sa traim frumos, iubind in fiecare zi!

One Comment

  1. Pingback: Lumanarile si culorile - Rosu - Arde Clipa

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*