Shopping Cart

You have 0 items

I LOVE YOU!

Posted by editor on februarie 19, 2015  /   Posted in Sezon de dragoste

ZIUA SFANTULUI VALENTIN

 

Valentine’s Day este celebrata pe data de 14 Februarie si este un festival romantic; majoritatea oamenilor ofera felicitari, flori, lumanari parfumate, ciocolata, lenjerie, champanie, sau diverse alte cadouri partenerului lor. …sau organizeaza cine romantince la restaurant sau o noapte romantica la un hotel. Daca o persoana doreste sa aiba o relatie romantica cu cineva, poate folosi aceasta zi pentru as declara dragostea, la inceput sub anonimat fiind.

Simbolurile Valentine’s Day

sunt inimile, inimioarele, rosu, trandafirii rosii si Sageata lui Cupidon.

Cupidon care este portretizat ca un ingeras mic cu arc si sageti; in mitologie el folosea sageata ca “sa loveasca “ inimile oamenilor… si de atunci a ramas si vorba “lovit de sageata lui Cupidon” atunci cand cineva se indragosteste.

Ziua de 14 Februarie a inceput sa fie asociata cu iubirea si dragostea in Evul Mediu, in Anglia si isi are provenienta dintr-un festival al al fertilitatii care se organiza in Europa, odata cu incetarea iernii.

Azi, sarbatoarea are un imens succes comercial, mai ales in Statele Unite ale Americii…vechile obiceiuri din Evul Mediu, acelea de a declara dragostea printr-o scrisoare, AZI s-au transformat in 2-3 randuri mestesugite pe o felicitare ….si o mica lumanarica fermecata.

One Comment

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*